Primeur: Nederland krijgt de grootste 3×3 tour van Europa

Stop de persen! Nederland krijgt de grootste 3×3 tour van Europa. Met ingang van dit najaar worden de winter- en zomertour van de zo succesvolle Streetball Masters van de Nederlandse Basketball Bond samengevoegd tot één grote megatour.

De vernieuwde Streetball Masters Tour start op zaterdag 14 oktober a.s. op een wel heel bijzondere locatie. Paul Meijering Stainless Steel, hoofdsponsor van het nationale 3×3 programma, ontvangt die dag de Nederlandse 3×3 community voor de kick-off van de tour. Dat gebeurt in de productiehal van Paul Meijering in Zaltbommel. Voor het eerst in de geschiedenis van het 3×3 basketball wordt een toernooi gehouden in een werkende fabriekshal. Het geeft maar weer aan dat Nederland als trendsetter vooraan meeloopt in de ontwikkeling van 3×3.

Door de samenvoeging van de winter- en zomertour telt Streetball Masters nieuw stijl maar liefst vijfentwintig 3×3 toernooien, verspreid over het hele jaar. Van april t/m augustus wordt er buiten gespeeld, van oktober t/m maart binnen. Toernooien in de maanden februari, maart en april worden in competitievrije weekenden gehouden, zodat iedereen mee kan doen.

Gerge Emmen, eventmanager 3×3 basketball bij de NBB: “De belangrijkste reden voor de samenvoeging is een verandering in het rankingsysteem van de FIBA. Door van Streetball Masters één grote Quest te maken – dat is de nieuwe benaming voor de tours onder de World Tour en Challengers – zijn er meer punten voor de 3×3 ranking van de FIBA te verdienen. Dat is belangrijk als we onze Olympische 3×3 droom willen verwezenlijken. Bovendien kan de NBB met deze nieuwe tour de snel groeiende groep 3×3 spelers en speelsters nog beter bedienen. Een breder 3×3 aanbod betekent nog meer mogelijkheden om te spelen en daar gaat het toch in de eerste plaats om.”

Voor de eerste twee events in Zaltbommel en Almere kan al worden ingeschreven. De komende periode zal er steeds meer informatie over de nieuwe Streetball Masters Tour bekend worden, houd dus de social mediakanalen van de NBB (Facebook, twitter en Instagram) in de gaten.

Sign up here: https://goo.gl/mfg7a4

#SBM3x3 #3x3NL #WeHere

By | 2017-09-21T07:36:19+00:00 september 18th, 2017|NBB|0 Comments

Leave A Comment