Solar-sytemen Grasshoppers heeft de eerste klap uitgedeeld in de strijd om het landskampioenschap bij de vrouwen. De club uit Katwijk verdedigde in de eerste wedstrijd van de best-of-five serie het thuisvoordeel met succes door met 68-52 te winnen van titelverdediger Lekdetec.nl.

Beide ploegen stonden vorig jaar ook in de finale van de play-offs van de Vrouwen Basketball League tegenover elkaar en maakten er toen een zinderende strijd van. Ook in de eerste wedstrijd van deze finale was het lange tijd spannend. De bezoeksters namen in het begin van het tweede kwart een 26-16 voorsprong, maar aan de hand van Cornelia Fondren (19 punten) werd dat gaatje gedicht door de thuisploeg.

In het vierde kwart sloeg Grasshoppers, dat dit seizoen ook al de Supercup en de Carla de Liefde Trofee won, alsnog toe. Deborah Vos kwam namens de Katwijkse club ook tot 19 punten.

Komende woensdag wordt het tweede duel gespeeld. Ook dan is sporthal Cleyn Duin in Katwijk de plaats van handeling. Daarna verhuist de serie naar Bemmel.

Speelschema finale play-offs Vrouwen Basketball League:

Zaterdag 28 april: Solar-systemen Grasshoppers – Lekdetec.nl 68-52
Woensdag 2 mei: Solar-systemen Grasshoppers – Lekdetec.nl (20.00 uur)
Zaterdag 5 mei: Lekdetec.nl – Solar-systemen Grasshoppers (20.30 uur)
Woensdag 9 mei: Lekdetec.nl – Solar-systemen Grasshoppers (20.00 uur) *
Zaterdag 12 mei: Solar-systemen Grasshoppers – Lekdetec.nl *
* indien nodig