Esther Wender verlaat per 1 augustus de Nederlandse Basketball Bond. De 52-jarige Wender heeft na zeventien jaar werkzaam te zijn geweest bij de bond besloten een nieuwe weg in te slaan.

In haar zeventien jaar bij de NBB vervulde Wender diverse functies. Sinds 2013 was ze Technisch Directeur. In die functie is ze inmiddels opgevolgd door Krijn de Schutter. Daarvoor was Wender Manager Topsport Vrouwen, plaatsvervangend Manager Topsport en programmaleider van Basketball Unites!, de toenmalige afdeling basketbalontwikkeling van de NBB. Daarnaast was Wender ook werkzaam als Women’s Basketball Consultant bij FIBA Europe en werkte ze voor haar komst naar de NBB zeven jaar als Public Relations Manager bij NBA Europe.

Als actief basketbalster heeft Wender een fraaie staat van dienst. Ze maakte haar debuut in het Nederlands vrouwenteam in 1985 en speelde als center maar liefst 106 interlands. Op clubniveau kwam ze uit voor Tonego (Haaksbergen), Jolly Jumpers (Tubbergen), Mount Marty College (USA), Canadians (Amsterdam), Den Helder en Zaragoza (Spanje). Bij die laatste club sloot ze haar carrière als professioneel basketbalster af.

Het bestuur, de directie en de medewerkers van de NBB bedanken Esther Wender voor haar inzet de afgelopen zeventien jaar en wensen haar alle succes in de toekomst met haar nieuwe uitdagingen.