Een maand geleden werd het schema voor de play-offs in de Dutch Basketball League gepubliceerd.  Door het overvolle speelschema van Donar, als gevolg van het bereiken van de halve finales in de FIBA Europe Cup, viel dat niet meer te realiseren. Daarom is er nu een nieuw schema, onder voorbehoud van (bijvoorbeeld) live-uitzendingen.

De play-offs starten nu op dinsdag 1 mei. Wie er thuis spelen en tegen wie is nog niet duidelijk. Dit hangt af van de uitslag van New Heroes versus Donar. Dit duel wordt zaterdag gespeeld. Wat wel zeker is, is dat Aris Leeuwarden en Forward Lease Rotterdam met een uitwedstrijd beginnen. Zij spelen op hun beurt op donderdag 3 mei thuis. Indien de best-of-three dan nog niet beslist is, volgt er een derde wedstrijd op zaterdag 5 mei bij de hoogst geëindigde formatie.

In de halve finale stromen Donar en de nummer twee (New Heroes Den Bosch of Landstede Basketbal) in. Deze series gaan om vier gewonnen wedstrijden. Donar en de nummer twee openen de halve finales op dinsdag 8 mei met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk de winnaar van de serie met Forward Lease Rotterdam en de winnaar van de serie met Aris Leeuwarden. Op Hemelvaartsdag – donderdag 10 mei – zijn de eerste returns. Daarna verplaatst de serie zich weer naar Donar en de nummer twee, waar op zaterdag 12 mei gespeeld wordt. Wedstrijd vier staat gepland voor dinsdag 15 mei. Indien er dan nog geen beslissing is gevallen, dan worden de volgende wedstrijden gespeeld op donderdag 17 mei, zaterdag 19 mei en zondag 20 mei.

De start van de finale staat gepland voor dinsdag 22 mei. Er wordt dan begonnen bij de ploeg die in de eindrangschikking als hoogste genoteerd stond. De volgende data zijn donderdag 24 mei, zaterdag 26 mei en dinsdag 29 mei. Als er geen sweep in de finale plaatsvindt, dan kan er ook nog gespeeld worden op donderdag 31 mei, zaterdag 2 juni en zondag 3 juni.